onsdag 13 maj 2009

Ett elektroniskt praktexemplar

En liten bit historia skulle man kunna kalla det här praktexemplaret. En tegelsten som garanterat var med när det begav sig. Den är på allvar 7 cm bred, har en utdragbar antenn som är typ 15 cm lång och väger som en träsko. Man förundras av hur fort tekniken har lyckats transformera dessa monster till "tunna visakort".
Fast nu är det inte teknikens framfart som jag tycker är rolig i det här sammanhanget. Nej, utan tvärtom faktumet att utvecklingen av skyltarnas formgivning tycks ha avstannat! Den sista bilden visar en skylt som sitter på universitets bibblan. Jämför noga tegelstens-modellen med den på plåtskylten...... Just precis! Det är samma modell! Sjukt kul att plåtskylts-industrin ligger minst 17 år efter i tiden..... Eller så anser bibblan att det är just dom där gamla klumparna som är förbjudna! Så då kan man kanske istället tänka att skylten är helt rätt. -Här släpper vi inte in några uråldriga mobiltelefoner, bara de senaste! Kanske ska jag prova att prata i min halvgamla lur å se om dom på bibblan anser att den är hip nog och inte har passerat bäst före datumet. Ja ja fattar precis hur det hänger ihop nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

hahahahaha där har du faktiskt en poäng! det har jag aldrig tänkt på! men kanske skulle ingen förstå skylten om den avbildade en liten platt minimojäng utan knappar (för de är ju infällda eller så drar man ut dem) det är väl kanske för tydlighetens skull? men roligt att du påpekar det! det är lite som med barnvagnsskyltar, de ser ju inte heller ut som på bild längre! nu är de utspejsade rymdfarkoster med alla möjliga sorters funktioner! ska vi inte slå våra påsar ihop och börja med ett modernt skyltföretag!? Puss!