onsdag 6 maj 2009

Lampskärm eller hatt?

Dom här vackra lampskärmarna är ifrån "Returmakeriet". Väldans bra och prisvärd loppis som ligger i Huddinge centrum. Det är 500 kvadratmeter - ett riktigt paradis. Det är min käre bundsförvant A som driver affären där med ett gäng sköna människor som har byggt upp en verksamhet där de hyr ut rum till konstnärer och musiker för knappt några pengar. I syfte att främja skapandet. De låter människor som hamnat snett i droger och kriminalitet arbetsträna/göra sin samhällstjänst där, för att få en ny chans i livet. Det som är för j-ligt är att kommunen har beslutat att stänga ner verksamheten (i september). Varför?
Jo, därför att samhället tyvärr verkar styras av ekonomer som tycks mäta värden i pengar. Mänskliga värden verkar hamna långt ner i prioriteringarna. Lokalerna ska nyttjas av nått vinstindrivande företag typ onoff. Jag blir ledsen när man inte tar tillvara på människor som för det första arbetar ideellt och för det andra gör det för medmänniskor. Passa på att ta en sväng förbi och fynda och fyll i protestlistan vettja. Upp till kamp!
Lamporna på den sista bilden finns numera hemma hos mig. Den ena har jag strippat på tyg och målat vit. Och den andra med fransar....... agerar både lampskärm och hatt. Tänker på ett lejon när jag ser den.

2 kommentarer:

prylpinglan sa...

fina lampskärmar!!! å fint lejon! jo kan vi inte ta å åka dit tillsammans någon dag??? en liten loppis utflykt! jag ska skriva på listan oxå!

Anonym sa...

Detta inlägg är, om man ska dra till med ett bonnigt skämt, LYSANDE!
Bilderna är sååå fina! Älskar den på Båni under lampan, som om han skäms där under lampan! Och jag är så avundsjuk på din strippade vita lampa, blåklocksformen är underbar! Den idén ska jag nog sno en vacker dag! Vart är bild tre och fyra ifrån? Finns de på returmakeriet? Jag måste hursomhelst ta mej en tur ut dit, verkar ju bra som 17! Trevlig helg min kära vän, visst kan man inte smälta mötet idag? man är ju så peppad nu! Ovanligt avancerade är vad vi är! :)